Vad ger dig ro i livet?

25 juni 2020 mikael_barani

Vi har alla våra strategier för att finna lugn och ro i vardagen. Eller i varje fall så bör vi ha det.
För precis som bilar samlar på sig lera och smuts och till slut behöver tvättas av – så samlar vi människor också på oss ”gegga” som behöver sköljas bort.

Nu är vi människor mer komplicerade än de fordon som vi åker in i. Samtidigt finns det många paralleller att dra mellan oss och bilar. Främst handlar det om att hitta en balans i bruk och service. Gasar vi bara på utan att kolla av våra inre mätare här i livet så kommer det förr eller senare att börja knarra inombords.
I värsta fall drabbas vi av saker som utbrändhet eller någon annan sorts kollaps som tar lång tid att återhämta sig från. Just därför är det så viktigt att finna saker och ting som får oss att gå igenom kroppen och hitta balans i tillvaron.

För vissa innebär detta daglig meditation. Att ta sig en stund, eller helst två, då vi faktiskt bara lyssnar på vad kroppen har att säga. 
Andra kanske ger sig ut för att fiska med jiggar och hittar lugnet ute på vattnet. Härute där det inte finns några krav så finner vi våra tillfällen att komma i kontakt med både saker som känns jobbiga såväl som upplyftande.
Helst vill vi kanske gömma oss från allt det där besvärliga som vi bär omkring på, men faktum är att det finns där. Endast genom att möta det så kan vi släppa taget om det och känna oss lite lättare i själen.

Oavsett om det är fiske eller något annat som får dig att varva ned så är det bara att njuta av det. Finn så många tillfällen du kan till att göra detta och du kommer snart att märka hur livet känns lite lättare.

Fler nyheter