Släpp loss kreativiteten med akrylfärg

23 maj 2022 Cecilia Olsson

editorial

Akrylfärg är något som kan användas till att skapa allt från en vacker tavla till att fräscha upp slitna möbler. Det är i princip ett måste att ha akrylfärg för den som älskar att pyssla eftersom det kan användas på så många olika material. Det är till exempel perfekt om man tycker om att skapa sina egna fotoalbum eller annat pyssel eftersom det går att både skriva och måla med färgen, så länge man väljer en lämplig pensel. 

Vilka egenskaper har akrylfärg?

Akrylfärg är perfekt att använda på papper, trä, papp med mera. Högkvalitativ akrylfärg är tjock med mycket färgpigment, vilket gör den väldigt populär att använda inom både pyssel och hobby, men även av konstnärer. Färgen torkar snabbt och blir permanent när den väl har torkat. Det gör att färgerna även passar till utomhusbruk, men då kan det behövas efterbehandling med en lack som tål väder och vind. Akrylfärg fäster bra på torra, rena och fasta underlag.

akrylfärg

Piffa till gamla möbler med akrylfärg

Förutom att akrylfärg är bra till pyssel och konst så kan det som sagt användas till att ge gamla möbler nytt liv. Till exempel så kan en trött gammal byrå fräschas upp genom att man målar ett fint mönster på lådorna. Det går även att skapa ett väldigt personligt kök genom att måla motiv på skåpluckorna. Det är ett roligt och spännande projekt som tillåter kreativiteten att flöda. Ett tips är att använda sig av schabloner för att säkerställa likvärdiga resultat på samtliga lådor eller skåpluckor. 

Högkvalitativa akrylfärger i flera härliga kulörer

Hos Kristinasscrapbooking.se hittar man akrylfärg i över 200 nyanser. Där finns hobbyfärg, studiofärg och konstnärsfärg som passar beroende på vad man har tänkt använda färgen till. Kristinasscrapbooking.se har pigmentstarka akrylfärger för nybörjare och proffs med hög täckförmåga, som passar till de flesta underlag. Butiken har dessutom många andra tillbehör och produkter som är användbara till alla möjliga pyssel och gör det själv-projekt. 

Fler nyheter