Skapa perfekta linjer i trädgården med hjälp av rabattkant

20 april 2021 Cecilia Olsson

Trädgårdar med raka linjer och tydliga avgränsningar ser ofta väldigt ordnade och vackra ut. Tydliga gångar utan ogräs och annan växtlighet ger ett väldigt stilrent intryck och man förstår precis hur man ska röra sig bland all växtlighet. Raka rabattkanter kan också förstärka om man till exempel vill skapa mönster eller tydliga avgränsningar mellan olika färger eller olika sorters växter. Det gör också att ogräs inte tar sig in lika lätt och stjäl näring från de växter man faktiskt vill ha i sin trädgård.

Krävs det inte väldigt mycket jobb för att få raka linjer?

Med rätt hjälpmedel kan man enkelt göra tydliga avgränsningar i sin trädgård utan att det kräver massor av tid och energi. Genom att montera rabattkanter i sin trädgård kan man smidigt definiera ytorna där man vill ha gräsmatta, grusgångar, häckar eller planteringar. Väljer man rabattkanter som är tillverkade i corten så får man dessutom en helt underhållsfri produkt. 

Ett hållbart material som åldras vackert

Rabattkanter tillverkas i många olika material, ett som håller väldigt länge och dessutom smälter väldigt bra in bland gräs, blommor, buskar och träd är cortenstål. Det är ett trögrostande material som till en början har en stålgrå färg men som efter några veckor går över till att bli vackert rostfärgad. Med tiden ändras färgen ytterligare och går från orangebrun till att få en mörkbrun nyans efter några år. Det gör att en rabattkant i corten håller sig vacker och smälter in, oavsett ålder på stålet eller miljön runtomkring. 

Inhemska rabattkanter med kvalitet 

https://rostikt.se/rabattkant-smart-corten/ hittar man vackra rabattkanter i corten som dessutom är tillverkade på plats i Allingsås. Där finns ett komplett sortiment med olika delar som har förborrade hål samt kommer med skarvjärn, bultar och muttrar vilket förenklar monteringen. Att montera en rabattkant av cortenstål blir då mycket enkelt och ger snabbt synliga resultat i trädgården.

Fler nyheter