Skapa ordning i trädgården med hjälp av rabattkant i Corten

08 juni 2022 Cecilia Olsson

editorial

För att lättare kunna hålla ordning i trädgården så kan det vara bra att införskaffa rabattkanter. Den stora fördelen med dessa är att det blir enklare att hålla ogräs borta från rabatten samtidigt som blommorna i den håller sig innanför avgränsningarna och smyger sig inte ut i trädgårdsgångar, gräsmattor eller dylikt. Rabattkanter gör även att trädgården ser mer ordnad ut och det blir enklare att skapa raka och stilrena linjer bland all växtlighet. Något som är väldigt populärt nu är att använda sig av Corten i trädgården.

Vad är det som gör Corten så speciellt?

Genom att välja en rabattkant i Corten så får man en underhållsfri produkt som bara blir snyggare med tiden. När en rabattkant eller någon annan produkt av Corten levereras så har den i regel sin ursprungliga stålgrå färg, men efter några veckor bildas en vacker rostig yta som fortsätter att ändra färg och bli mörkare med åren.

Rabattkant

Denna rost ger rabattkanten (eller den produkt i Corten det nu gäller) en skyddande hinna som gör att den håller i väldigt många år trots att den står ute i väder och vind. Förutom att ytan är tålig och underhållsfri så smälter den dessutom väldigt vackert in i trädgården och ger ett estetisk tilltalande intryck mot allt från trä och betong till gräsmattor, buskar och blommornas alla färger.

Svenskproducerade rabattkanter i Corten som håller länge och är enkla att montera i trädgården

Rostikt är ett företag som själva tillverkar sina rabattkanter av Cortenstål i deras verkstad i Alingsås. De erbjuder rabattkanter med förborrade hål som förenklar monteringen och det följer dessutom med skarvjärn, bultar och muttrar. Det innebär att Rostikts rabattkanter i Corten är både hållbara och enkla montera samtidigt som de inte behöver beställas från ett land långt borta. Rutsikt erbjuder helt enkelt en smidig lösning för att få snygg ordning i trädgården.

Fler nyheter