Platsen där fisken nappar och sinnet stillas

04 juli 2021 mikael_barani

Även om världen tycks snurra på fortare än någonsin finns det plats där det fortfarande känns som att allting bara står stilla. Dessa oaser erbjuder oss människor tid till eftertanke och vila, något som många av oss är i stort behov av idag.

För känner du också att det börjar bli allt svårare att hänga med? I allt? Det är som om att reglerna bara har kastats om på väldigt kort tid, även innan hela denna situation med viruset.

Lugnet vid vattnet

Det är då det gäller att ha is i magen och ta ett steg tillbaka. Annars är det lätt hänt att man bara dras med i hela denna karusell och kastas av i farten. 

Landningen kan vara hård och skoningslös.

Som tur är så finns det alltså ställen dit vi kan söka oss för att leva ett enklare liv – om så bara för en stund. 
Skog, mark och sjö öppnar alltid upp sina famnar för oss. Att ställa sig vid vattnet med de nyinköpta prylarna från https://www.flugfiskeshopen.se/sv/ och bara njuta av att blicka ut mot solen som dansar på vattenytan – det är sådant som ger en tid att tänka och bara andas.

Kanske har du en plats i skogen dit du kan gå för att känna hur alla krav och måsten bara rinner av dig. 

Har du inte det är det värt att fundera på att bara ta en promenad ut bland barr och löv. Det är något med just skogen som gör att vi får tillfälle att varva ned och reflektera över allt det där som gärna annars snurrar på.

Till syvende och sist är det nämligen upp till oss själva att se till att vi mår bra. Det finns inte någon annan som kommer att kunna göra det åt oss. Se därför till att du alltid har egentid – tillfällen då du inte tar hänsyn till någon annan än dig själv.
Det tjänar vi alla på.

Fler nyheter