Pimpa din kolgrill med stekbord

27 juli 2021 william eriksson

För entusiasten finns inga begränsningar. En grill är till för att användas och det gärna året om, i ur och skur. Med rätt utrustning och förhållanden finns inte heller några reella hinder. Om du ställer kolgrillen skyddat kan du njuta av din grillmat varje dag om du vill. Fast så är det ju detta med hamburgare. 

Alla har vi varit med om hur det kan bli. Din elegant sammansatta hamburgare fastnar i gallret, delar sig, smular sig och hälften faller ner på glödbädden. Oftast gäller detsamma om du försöker med fisk av olika slag. Den tänkta succén har snabbt vänt till ett fiasko.

Ett stekbord löser problemet

Förutom att maten blir saboterad väntar en hel del rengöring för den ambitiöse grillaren. Du vill antagligen inte starta nästa grillsession med att först stå och skrubba gallret och rengöra kolgrillens botten därtill. Din fisk ska inte smaka köttfärs och din hamburgare inte ha undertoner av lax. Vad gör du?

Att införskaffa ett stekbord till kolgrillen är den enkla och smarta lösningen. Du får den rätta smaken och en fin stekyta men slipper kladd och trasig mat. Ett stekbord är enkelt att torka av efter grillningen och du kan lugnt sätta dig ner och äta.

 

Praktiskt för både proffs och amatörer

Arbetar du inom restaurangbranschen har du förstås redan koll på vilken nytta ett stekbord har. Har du också skaffat något liknande att använda hemma vet du redan hur praktiskt och arbetsbesparande det är. Är du ny inom grillvärlden kommer du att uppskatta tanken med stekbord kolgrill mycket snabbt.

Vad behöver du tänka på? Först och främst på diameter förstås. Om du redan har en kolgrill hemma som du tänker använda får du mäta och sedan se till så att du får rätt storlek på ditt stekbord. Modell i övrigt väljer du efter eget tycke och smak. Doften av grillad majskolv, burgare och lax sprider sig.

Fler nyheter