Gör smashburgare med ett stekbord på din kolgrill

22 juni 2022 jonas_olsson

editorial

I Sverige är vintern mörk och lång. När sommaren väl infinner sig vill man utnyttja den till fullo. Man vill gärna vara utomhus så mycket som möjligt under de långa sommardagarna och ljusa, milda kvällarna. Ibland kan man nästan känna sig desperat i sin strävan att njuta av utelivet när möjligheten ges.

Om man kan så flyttar man gärna ut sina aktiviteter. Efter trädgårdsarbetet är man säkert svettig och behöver en dusch. Då är en utedusch ett härligt alternativ. Sen är det dags att laga mat. Även detta gör man helst utomhus när vädret tillåter. Vissa bygger kanske upp ett helt utekök, inklusive arbetsytor och vask.

Det givna alternativet är naturligtvis annars alltid grillen. Många är de sommarkvällar då svenska familjer samlas kring denna anordning. I bästa fall sker grillning, tillredning av tillbehör och allt annat som hör till i bästa samförstånd. Det är kvällar att njuta av.

 

Stekbord Kolgrill

 

Maximera smakerna i burgaren

Den som vill kunna utöka sin repertoar vad gäller matlagning utomhus kan få tipset att köpa stekbord kolgrill. På stekbordet kan man tillaga de lite ömtåligare matvarorna som annars gärna faller sönder och ramlar ner i grillens galler. Men man kan också göra trendiga och goda smashburgare.  

Har du missat vad smashburgare är? Jo, det är så att smaken på en burgare sitter mycket i stekytan. Med smashtekniken maximerar man burgarens yta och får därför extra mycket smak.

När man gör smashburgare så lägger man en lös färsbiff på stekbordets heta yta. Sedan ger man den ett ordentligt tryck med en särskild burgerpress. Då kommer hela burgarens yta i direkt kontakt med stekbordets hetta och de härligt goda smakerna får bättre chans att utvecklas.

Så när du vill satsa på något nytt för att förnya din matlagning utomhus, prova gärna att köpa ett stekbord till din kolgrill. Familjen kommer att uppskatta det.

Fler nyheter